Mum Lekesi Nasıl Çıkar ?


Mum Lekesi

Doğum günü partilerinde, çeşitli kutlamalarda, bazı dinlerin törenlerinde ve aroma terapide de kullanılan renkli ve kokulu mumlar; dekoratif objeler, vurgulayıcı unsurlar ve ilginç sohbet konusu şeklinde varlık gösterirler. Çiçek kokulu mumlar koku duyumuzu şenlendirmelerine karşın, malesef hiç hoş görünmeyen mum damlaları görüntüye girerek bizi tekrar dünyanın bir temizlik işleri yeri olduğu gerçeğine geri döndürmektedir.

Mum konusunda genellikle fazla endişelenmeye gerek yoktur ve damlayan mumlar neredeyse meydana geldikleri kadar kolay bir şekilde çıkartılabilmektedir. Bunun yanında mumun damladığı yüzey tipine ve yerine bağlı olarak, mum lekesi çıkarılmasında doğru ve bilinçli yöntemlere ihtiyaç vardır. Ayrıca giysiler sözkonusuysa, yalnız kuru temizleme yapılabilen kumaşlar suyla temas etmemelidir.
Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Mum ve mum lekesi çıkarılır iken kullanılabilecek leke çıkarma teknikleri:

Giysideki, Kumaştaki Mum Lekesi

Mumun bir giysi, kumaş, masa örtüsü veya peçete üzerinde kuruması durumunda, mum lekesinin doğru şekilde ve tamamen çıkarılması birkaç aşama gerektirir.

Bu sayfadaki mum lekesi çıkarma tavsiyeleri, talimatında yalnızca yıkanabilir işareti olan giysiler için geçerlidir. Eğer doğal elyaflı, ipek, yün, deri, keten veya süet gibi narin kumaşlar veya astarlı giysilerden mum lekesi çıkarılması söz konusuysa ürünü size en yakın Yeşilköy Kuru Temizleme'ye götürerek ön leke çıkarma işleminin yapıldığı kuru temizleme hizmeti alabilirsiniz. Ayrıca yalnız kuru temizleme yapılabilen giysiler ve tekstil ürünleri suyla temas ettirilmemelidir.

Giysiden, Kumaştan, Örtülerden, Peçeteden Mum Lekesi Nasıl Çıkar ?

    Yapılması gereken ilk iş, damlamış olan muma bir buz küpü veya buz torbası koymaktır. Bu, mumun gevrekleşmesini sağlayacağından mum damlasını kazıyarak çıkarabilirsiniz.
    Mumun alabildiğiniz kadar kısmını hafifçe kazıyarak çıkarmak için plastik bir kart, kredi kartı veya ince bir tereyağı bıçağı kullanın. Asla ağzı tırtıklı normal bir bıçak kullanmayın; örtüye zarar verebilirsiniz.
    Mum parçalarının mümkün olduğu kadar fazla kısmını dikkatlice çıkardıktan sonra, ütüyü çıkarın ve biraz kese kâğıdı alın.
    Bu kese kâğıdını, mum lekesi olan kumaşın altına koyun, kumaşın cinsine bağlı olarak ütüyü ısıtın.
    Mum lekesi olan tarafın üzerine de ikinci bir kesekâğıdı koyun.
    Mum, kesekâğıdına geçinceye kadar üstteki kese kağıdını hafifçe ütüleyin.
    Soğuduktan sonra mum kalıntısının bulunduğu kese kâğıdını çöpe atın.
    Bütün mum lekesi çıkıncaya kadar işlemi yeni kese kâğıdıyla tekrarlayın.
 

Mum Lekesi Çıkarılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mum lekesi oluştuğu anda panik yapmamak gerekir. Yeni oluşmuş ve henüz sıcak durumda olan mum damlalarına müdahale etmek mumun çıkarılması bir yana daha da yayılmasına neden olabilir. Bu yüzden birçok leke için erken müdahale etmek gerekirken sözkonusu olan mum lekesi ise biraz beklemek gerekir.

Mum, kimyası dolayısıyla katı halde daha kolay çıkarılır. Bu özellik, mumların (parafin mum, jel mum, simli mum, pasta mumu, kokulu mum, renkli mum, balmumu vb.) genel özelliğidir. Ayrı bir önem verilmesi gereken konu da; mum lekesi nasıl çıkar konusunda internette yazan ve tahminlere dayanan uygulamalarla mum lekesini çıkarmaya çalışmanın yüksek ihtimalle mevcut durumu daha da kötüleştirecek olmasıdır. Emin olmadığınız sürece mum lekesi için müdahale etmemeniz ve bir temizleme profesyonelinden destek almanız daha iyi olacaktır.

Bizden Haberler

Son Haberler

Yıkama Haberleri



Müşteri Yorumları

Kalitemiz


Copyright © 2024 Yeşilköy Kuru Temizleme All rights reserved.

Yazılım İstanbul